»Priklonite uho i k meni dođite, poslušajte i duša će vam živjeti.« (Iz 55,3)

Iz ljubavi stvoreni – udžbenik Katoličkoga vjeronauka u 1. razredu srednje škole

Klikom na slike otvara se interni i neslužbeni udžbenik za Katolički vjeronauk u 1. razredu srednje škole pod nazivom Iz ljubavi stvoreni. On je zamišljen kao pomoć vjeroučitelju u oblikovanju nastave i kao pomoć učenicima u učenju, ali je i ponuda svima onima koji su završili srednju školu, a žele više saznati o (svojoj) vjeri.

Sadržajno je podijeljen na pet tematskih cjelina koje prate vrijedeći Plan i program Vjeronauka u 1. razredu srednje škole, a osim objašnjenja propisanih tema u njemu se nude različiti radni zadaci, svetopisamski i drugi tekstovi, izvadci iz crkvenih dokumenata, priče, pjesme, zanimljivosti itd., a također se mogu za svaku temu naći poveznice na dodatne materijale, kao što su prezentacije, digitalni prilozi, online materijali, video i audio prilozi, filmovi, ankete, knjige i sl.

Cilj udžbenika je ponuditi što više materijala za svaku temu, a na temelju kojih se onda može napraviti izbor prema afinitetima nastavnika, zahtjevima i interesima učenika, opremi škole ili nekim drugim uvjetovanostima. Iz tog razloga opsežnosti udžbenik je podijeljen na dva dijela, gdje se prvi dio odnosi na gradivo 1. polugodišta, odnosno na prve dvije nastavne cjeline, a drugog dijela na gradivo 2. polugodišta, odnosno naredne tri nastavne cjeline.  

Iako će cijeli udžbenik povremeno biti mijenjan s ciljem poboljšanja, načelno je prvi njegov dio dovršen, dok je drugi u izradi i bit će postupno nadopunjavan. 

Udžbenik ima i svoj paralelni digitalni priručnik, kao i radnu bilježnicu, a oni su djelomično integrirani u ove dvije knjige.

Na jednak se način planiraju u dogledno vrijeme objaviti udžbenici i za ostala godišta.