»Ovo je život vječni: da upoznaju tebe, jedinoga istinskog Boga, i koga si poslao – Isusa Krista.« (Iv 17,3)
Shadow

Molitva sv. Josipu

1


Prijedlog za listopadsku pobožnost


Sveti Josipe, zaštitniče Crkve, naše Domovine i naših obitelji. Ohrabreni tvojim primjerom brižljivog čuvara utječemo se tvome zagovoru da nas poučiš istinskoj vjernosti Božjoj riječi.

Ti si u snu ohrabren odlučio ostaviti sve svoje snove i prihvatiti put odlučne skrbi za Majku Božjeg Sina i djelo koje ti je povjereno. Zato, učeći u svjetlu tvoga primjera, molimo za dar hrabrosti koji će nas ojačati u našim kušnjama.

Tebi je poznato da su mnoge naše obitelji ispunjene hladnoćom, tjeskobom i nesigurnošću. Stoga te molimo: pogledaj na nas koji se povjeravamo tvome zagovoru i zagovoru Djevice Bogorodice s kojom si dijelio skrb za prve korake Božjega Sina.

Spomeni se, šutljivi pravedniče, da si vjekovima branio Crkvu u svim nedaćama i od različitih neprijatelja. S tvoga je lica vjekovima sjajilo svjetlo vjere i razgonilo tamu nevjere koja u svakom vremenu otežava rast Božjega kraljevstva u srcima ljudi. Kao što si bio zaštita Nazaretske obitelji, tako svojim zagovorom štiti naše obitelji od sviju zala kojima su izložene, a nadasve Crkvu da u nama jasnije odjeke Božji glas u vremenima rastuće nevjere i bestidnih lica.

O brižni čuvaru Isusa i Marije, brani nas od naših snova u kojima nema mjesta za nasljedovanje Kristova križa. Izmoli nam utjehu i snagu na putu vjere i ne uskrati nam svoga zagovora.

Amen.