Lampion od papira

Lampion od papira

lampion-od-papira


Na svetkovinu Svih svetih (1. studenoga) liturgijski se prisjećamo svih onih znanih i neznanih vjernih koji su umrli, a za koje vjerujemo da žive u zajedništvu s Bogom i s drugim ljudima u nebeskoj slavi, koju nazivamo općinstvo svetih. Nadamo se i vjerujemo da ćemo im se i mi jednoga dana pridružiti, te stoga zahvalno slavimo Boga zbog dara otkupljenja kojim nas je darovao u krvi svoga Sina, a našega Spasitelja. Dan je to kada se na poseban način želi istaknuti povezanost zemaljske i nebeske Crkve, otajstva čiju neprocjenjivu vrijednost tek možemo nazrijeti.

Dan poslije – 2. studenoga – slavimo Spomen svih vjernih mrtvih, kada se na poseban način prisjećamo svojih pokojnih i one blizine koja nas je povezivala dok su bili među nama. Iz zahvalnosti i ljubavi prema njima tih dana odlazimo na njihove grobove, kako bismo im tu blizinu još snažnije pokazali i na izvanjski način.

S obzirom na te blagdane, ovdje donosimo jednu prikladnu kreativnu ideju za vjeronaučnu nastavu ili župnu katehezu za osnovnoškolsku djecu, odnosno prijedlog kako relativno lako napraviti lampion od papira.

Potrebno je isprintati ovu shemu, izrezati ju, obojiti, zalijepiti na predviđena mjesta papir za pečenje, presaviti po crtama, zalijepiti i umetnuti malu bateriju.


lampion-od-papira-postupak-izrade