Odrezak juneći naravni

odrezakjunn_4


Odrezak ove vrste se može napraviti u nekoliko minuta, naravno, kada nas na to gone prilike. No, može i drugačije. Najjednostavnije je već izrezan i obrezan komad junetine malo protući batom, posoliti i ostaviti nekoliko minuta da voda od i iz njega ode. Za to vrijeme se ugrije roštiljska ili obična tava i samo malo namaže ili podlije uljem. Stavi se odrezak i ne okreće se često, već samo jednom. Procijeni se kada je dovoljno pečen s jedne strane, pa se onda okrene. Ako je tanji odrezak i meso nije starije, onda uistinu treba samo malo vremena, kojih dvije minute po strani.

Pripremi se nešto priloga ili salate. Obično po ovom odresku slijedi i sitno rezani češnjak koji se može staviti na kraju pečenja ili po posluživanju, čak i pred sustolnicima.

Jednako se ovako može učiniti i sa svinjskim odreskom. No, može se i ovakav juneću odrezak samo malo uvaljati u bijelo brašno ii jednako peći kao i naravni, s tim da se kasnije može dobiti i umak s malo truda i dodatka, te imati i drugo jelo. Obično se umak obogati još s malo bijeloga brašna, margarina, pa čak i vina. Tako se dobije umak-preljev za prilog krumpira, riže, pure ili tjestenine.

Više fotografija može se vidjeti ovdje.