Palačinke slatke – punjene i zapečene

Palačinke slatke – punjene i zapečene


Kao što palačinke lijepo idu, one zvane slane, tako još ljepše idu i punjene slatke. Još kada se zapeku, onda postaju slastica i mogu zamijeniti čak i objed. Palačinke su ovdje punjene domaćim ovčjim mladim sirom i domaćim kozjim sirom. Svakako je delicija domaća marmelada od brusnice i domaći med iz iste kuće. Samo nabrojeno već čini dovoljno da se povjeruje u najbolji konačni ishod. Treba znati one koji će blagovati, pa prema njima rasporediti količinu slatkoga. Moji sustolnici su bili oni koji vole obilatije slatko, pa sam se, ovoga puta, tako i ponašao. Otprilike je išla jedna polovica mladoga sira, bilo ovčjega ili kozjega, a druga polovica meda i marmelade od brusnice. Na ovu slast će doći još i čokolada po vrhu, kada se uvijene palačinke poslože i preliju slatkim vrhnjem.

Poslože se uvijene palačinke jedan do druge na namazanu posudu uljem i malo pošpricanu slatkim vrhnjem, medom ili marmeladom. Ja sam to ovdje učinio marmeladom od brusnice jer sam je ostavio tečniju, upravo za ovakve prilike.

Kada se sve posloži, onda se prelije sa slatkim vrhnjem i po njemu nariba čokolada. Ako je sve ovo stavljeno, onda nije baš potrebit niti cimet, niti moskatni orah, ali neće vam ništa ni pokvariti ako ih i stavite, naravno i da se ne pretjera količinski. Ide u zagrijanu pećnicu negdje oko pola sata, pri temperaturi oko 200 Celzijusovih stupnjeva.

Više fotografija možete vidjeti ovdje.