Utorak, 15 lipnja

Utorak trećeg tjedna došašća – misao za homiliju i molitva vjernika


Crkva poziva grešnike na obraćenje


Čitanja: Sof 3,1-2.9-13; Ps 34; Mt 28-32


Misao za homiliju


Veliko je naše kršćansko dostojanstvo. Djeca smo Božja, otkupljeni Kristovom smrću i uskrsnućem, Duhom Svetim sabrani u jednu obitelj. To su veličine koje mi svojim duhom zapravo i ne možemo u potpunosti spoznati. I zbog tih silnih darova Crkva svednevice uzdiže Bogu hvalu.

No s druge strane, upravo zato što je Crkva sastavljena od nas slabih ljudi, Crkva je u isto vrijeme i sveta i grešnica. Ni ovo drugo ne smijemo zaboraviti. To, da smo grešni. Jer, priznamo li Bogu svoje grijehe, on će ih oprostit po svome milosrđu. Zato bismo i mi htjeli biti poput onog prvog sina koji, po svojoj slabosti, prvo veli neću, ali se kasnije pokaje i čini ono što otac od njega traži. Neka nas Gospodin uvijek obdari Duhom skrušenosti i zahvalne ljubavi.


Molitva vjernika


Vječna nam je Božja Riječ u ljudskom tijelu pokazala novi put i povela u nebesko svetište. Smjerno ga zamolimo:

Dođi, Gospodine, i spasi nas!

  1. Bože, u tebi živimo, mičemo se i jesno: dođi i objavi nam da smo tvoj rod.
  2. Ti nisi dalek ni jednome od nas ljudi: daj pokaži se što prije svima koji te traže.
  3. Oče siromaha i tješitelju rastuženih, oslobodi sužnje i razveseli žalosne.
  4. Svojom smrću uništio si našu smrt, a svojim uskrsnućem obnovio naš život: očuvaj svoju Crkvu neokaljanom do svršetka svijeta.

Umnoži, Gospodine, u Crkvi svojoj darove svoje ljubavi. usliši nas u našim molitvama da bismo mi, tvoj sveti puk, mogli svjedočiti tvoje spasenje. Koji živiš.